Kontakt mig på 28 11 03 20

Om Kenneth Nielsen

Kenneth Nielsen er atypisk i forhold til størsteparten af sine trænerkollegaer, idet han først startede som selvstændig som 35-årig efter en lang og succesrig amatørkarriere.

I de mellem liggende år har han fulgt dyrlægestudiet på Landbohøjskolen, samt været ansat på en dyreklinik.

Han kørte sit første travløb i 1983, vandt året efter sin første sejr med hesten Brando Havemarksgård og samme år blev han TU-champion på Skovbo.

Det blev til i alt 170 sejre som amatørkusk – heraf 15 i udlandet – og seks championater på Lunden i årene 1989-2000. Desuden vandt Kenneth DM for Amatører i 1994 og Nordisk Mesterskab for Amatører i 1999 i Oslo med Alf Høgh.

Som amatør kørte han ofte som catchdriver og havde bl.a. et tæt samarbejde med Lunden-træner Axel Jacobsen, som gav Kenneth mange fine køreture med alle typer af heste. En erfaring, der er kommet ham til gode i forbindelse med de talrige kuskematcher han har deltaget i gennem årene.

Kenneth sluttede af med tre amatørchampionater på stribe i Lunden.

Det første svendestykke var Dan H, der blomstrede op igen i Kenneth’s stald og bl.a. deltog i Broline Copenhagen Cup 2004, og som vandt løb på 1.12,4. Desuden vandt Kenneth Nielsen Derby Consolationsløb med Hamadryad. Efterfølgende blev det til tre V75-sejre med forskellige heste. DM for hopper med Jet Onion, som tog 7 sejre på stribe.

Og selvfølgelig som kronen på værket Dansk Trav Derby i 2006 med hans eget produkt Kanonis Lobell, som siden har haft stor succes også i den franske hovedstad Paris' konkurrence. Kanonis Lobell deltog i 2009 i Copenhagen Cup, som trænerens anden deltager i Danmarks største internationale travløb.

I maj 2012 blev Kenneth Nielsen Danmarkshistoriens hurtigste travkusk ved at føre den franske Prix d' Amerique-vinder Oyonnax til finalen i Elitloppet via en tredjeplads på fantastiske 1.09,6.

Udover sejren i Dansk Trav Derby i 2006, har Kenneth Nielsen også vundet trøstløbet Derby Consolation. Det skete med egentrænede Slide So Easy, som træneren selv har ført frem fra bunden.

De seneste 15 år har Kenneth Nielsen haft et nært sponsorsamarbejde med Eclipse-Biofarmab, der producerer og forhandler fodertilskud og plejemidler til heste. Foruden at være med i produktudviklingen har dette givet en utrolig god dialog omkring optimal fodring og ydeevne hos væddeløbsheste.

- Det er min ambition som travtræner at kombinere min mangeårige erfaring fra at træne og køre heste - med den videnskabelige indfaldsvinkel jeg har erhvervet gennem dyrlægestudiet. Vi er nået derhen i dag, hvor kunsten ved at frembringe topheste består i at udvælge de rigtige individer og holde skadesfrekvensen nede, alt imens man træner under nøje videnskabelig kontrol, siger Kenneth Nielsen og fortsætter:

- Jeg er perfektionist med hensyn til alt indenfor travhestehold såsom fodring, træning, skadesforebyggelse, løbskørsel o.s.v., og det er efter min mening den eneste vej til succes. Kort sagt er jeg svær at gøre tilfreds, men det er nok perfektionistens drivkraft - der er jo altid noget der kan gøres bedre, også selvom man vinder, slutter Kenneth Nielsen.