Kontakt mig på 28 11 03 20

Internettets hesteejer forvandling

Det meste af mit liv har der været en meget fin accept af rollefordelingen og kundskaberne mellem træner og hesteejer.

Det var en udbredt holdning, at fungerede hesten ikke, var det nok ikke den træner man havde valgt og havde tillid til, som ikke duede, men snarere hesten

Men så fik vi internet.

Og ligeså let det i dag er at booke tid til sin læge og skrive i søgefeltet under konsultationen, at man nok lider af pancreatitis chronica eller lignende latinske specialiteter,

kan der dukke en besked op til træneren, om at hesteejeren nu mener tiden er inde til at køre uden sko, sandtræne under rytter eller noget tredje.

Der er som sådan ikke noget galt i, at man kan google sig til alt, og derfor uden praktisk erfaring måske endda langt fra sin hest i dagligdagen har ideer og holdninger.

Det er bare blevet en helt ny hverdag på godt og ondt at være travtræner.

For at arbejde sammen med engagerede hesteejere gør absolut ikke noget, så længe tilliden stadig er tilstede og kundskaberne respekteres gensidigt.

Flere og flere har når at få trænet deres heste af 4-5 trænere i deres relativt korte karriere, og det overlever vi trænere sagtens.

Men der er rent faktisk fra plag, til unghest, til løbshest ofte brug for et program, der følger hestens udvikling, og giver den kontinuitet i hverdagen,

og frem for alt også fairness overfor hesten.

Det er nye tider, og alt går stærkt i vores higen efter information og hurtige resultater, hvilket på mange måder i et ikke hurtigt system som hestetræning/udvikling er blevet væddeløbssportens hæmsko overalt i verden, og fået mange til at falde fra.