Kontakt mig på 28 11 03 20

Støt Lunden

Overskriften bejler egentlig til alle, der har en hjemmebane, og ligesom i fodbold eller andre dele af sportsverdenen, som det naturligste har et tæt forhold til deres egen klub og aktører.

Torsdag er der generalforsamling på Lunden, og der er valg om tre ledige bestyrelses poster, som forhåbentlig forstærker banen gevaldigt.

Egentlig overvurderer banernes medlemmer tit de lokales muligheder for forandring, ikke mindst dem der har været DTS medlemmer, mens banen sad på en stor del stemmer i DTC.

I dag har vi ikke den landspolitiske indflydelse længere, og end ikke et født medlem i Dansk Hestevæddeløb, som det ellers oprindeligt var tanken.

Der hvor man kan rykke noget, er ved lokal opbakning, såsom at få trænet og startet sin hest på Lunden.

Ikke bare for trænernes skyld, men ganske enkelt fordi pengene, d.v.s. præmiebudget og løbsdage følger hestene og ikke omsætningen, der i nutiden betragtes som fælleseje.

Derfor er aktivitetsniveauet/sæsonplanen i høj grad direkte proportionalt med banens heste i træning.

Det næste man som DTS medlem har indflydelse på er arealerne, for så vidt der skal købes eller sælges, og det vil der altid være delte meninger om, men så længe tiden går, og der ikke er 2/3 flertal for nogle af delene, bliver vores jord bare mere og mere værd.

Jeg fulgte Østrigs travsport tæt, mens vores hjemlige var velkørende, og så hvordan det gik på hovedstadsbanerne Krieau og Baden, noget man godt kan drage paralleller til vores hovedstads situation i dag.

For at genstarte sporten i Wien investerede den østrigsk fødte canadisk boende milliardær Frank Stronach i et sprit nyt center Magna Racino, med baner og alle tilhørende moderne faciliteter.

Der afvikles 5-9 løbsdage årligt og investeringen har både økonomisk og sportsligt været en dundrende fiasko, hvilket ikke styrker tesen om nyt og anderledes placering er lig med succes.

Vil DTS medlemmer sikre banen og fremtiden, skal de vælge personer ind med pondus, oprigtig trav og Lunden interesse og erhvervsmæssig erfaring, der kan genrejse banens netværk i trav Danmark, og som selvfølgelig skal have visioner for, hvordan banen skal tiltrække flere aktører på alle hylder.

Om 5 år er alle baner uden sikkerhedsnet, og Gentofte formentlig også uden by kongen den konservative Hans Toft, som genopstiller til det kommende kommunalvalg trods en høj alder.

Til den tid ved vi om spillet er i færd med at blomstre så meget, at fremtiden tegner lys, eller om vi selv må agere i samarbejde med en ny borgmester, der næppe er lige så meget imod en givtig lokalplan som den nuværende, hvilket både kan betyde et Åby moderniserings oplæg om nødvendigt eller andet.