Kontakt mig på 28 11 03 20

Lunden format skabte unikt sted for professionelle

I 1913 besluttede man at nogle af de mange penge, som blev omsat i totalisatorspil skulle gå til velgørende formål, og ikke mindst komme trænere og staldfolk tilgode, da de som en naturlig ting skulle have andel i det de selv var med til at indbringe.

S & U kassen blev grundlagt via kapitaltilskud fra løbedage og med Orla Nord og ikke mindst fabrikant Georg Hansens ihærdige indsats, blev der i oktober 1934 råd til at åbne dørene for en boligblok med friboliger for trænere og staldfolk på en 3.000m2 grund som DTS havde skænket til projektet i 1933.

De 16  lejligheder har siden huset mange kendte travsportsnavne, der har viet deres aktive liv til travsporten i København uden pensionsordninger eller mulighed for at spare nævneværdigt op, og som tak kunne bo op ad deres mangeårige arbejdsplads.

Mange gange har vi med stolthed kunne vise denne meget betænksomme men også rimelige ide frem for gæster fra ind- og udland.

Og mange gange i nyere tid har foretagsomme formænd for DTS forsøgt at få fingrene i projektet, ikke grundet godgørenhed som de oprindelige storsindede hædersmænd, men for at undersøge muligheder for at sælge området eller på anden måde tjene penge på ejendommen.

Heldigvis kender man stadig historien , og stedet er klassificeret som selvejende underlagt driftsvedtægter for beboelsen, hvor trænere, staldfolk, DTS og hesteejerforeningen er medlemmer.

Og denne lille æresbeboelse huser mange ældre og få unge i 50´erne, som træder til når det kniber for dem som ikke længere har fysikken intakt.

Jo der er tale om noget Lunden folk godt kan bryste sig af, og blot ærgre sig over at man i dag ikke rummer lignende.