Kontakt mig på 28 11 03 20

Lang vogn = lang pisk

Efter at have fulgt den sædvanlige storm af svensk harme på medierne over de franske "forbrydere", der på formastelig vis forbrød sig mod udstyrs reglementet i Elitloppet, ved at anvende ej godkendt udstyr såsom ufleksibel springrem, kan man undre sig over at blikket aldrig faldt på legenden John D. Campbell's pisk.

Lad mig straks sige, at ingen af delene på nogen måde anvendt som reglerne ellers foreskriver, overskrider nogle dyreværnmæssige grænser.

Men underligt er det, at den inviterede legendes 10-15 cm for lange pisk ikke kostede store bøder og udelukkelser.

Det sjove er jo at såvel franskmænd som amerikanere, rent faktisk er mindst ligeså dygtige hestefolk som de skandinaviske, og i øvrigt super populære når de kommer på besøg, så længe de ikke vinder...

Og hvad er så problematikken med den lange pisk.

Jo det er såmænd at reglementet ikke er opdateret, og har fulgt med udviklingen.

I de nyere og alt mere populære amerikaner sulkyer, sikker kusken nemlig væsentligt længere fra hesten, og derfor skal piskelængden i disse vogne også, som Campbell og alle i USA anvender være længere.

Og så tænker nogle måske av av, det er jo ikke ok overfor dyrene.

Men husk så tilbage dengang i omklædningsrummet, at det jo netop var enden af håndklædet, der slog hårdest..

Altså vil de kortere godkendte piske, ikke som tanken med piskeføringen er, korrigere hesten i en yanker vogn, men der imod lettere risikere at gøre ondt ved anvendelse.

Så lad os få længere piske ind i reglementet til anvendelse i amerikanersulkyen, og i øvrigt se på om franskmænd og amerikanere har andre ting, vi til glæde og gavn for hestene kan bruge, uden det drukner i svensk regelrethed og adopteres hertil inden.