Kontakt mig på 28 11 03 20

En stor travsportsven er gået bort

Her til morgen sov det mangeårige bestyrelsesmedlem af Det danske Trav Selskab Jørn Hammerich ind efter nogen tids sygdom 82 år gammel.

Jeg tog licens som 18 årig sammen med hans søn Søren, og allerede få år efter kom jeg i DTS bestyrelse, hvor Jørns også sad med Erik Juellund som formand og Sven Petersen som direktør.

Jørn blev fra starten et stort forbillede for mig med hans indlysende og udprægede evner på det organisatoriske plan, og han tog mig under sine vinger i min første tid i bestyrelsen, hvor mange store og svære beslutninger skulle tages for Lunden.

Han var ikke typen, der lod sig rive med af flokken, men evnede at bevarede overblikket, distancen og den sunde fornuft til opgaverne.

Og da hans formand på en DTS generalforsamling på det efterfølgende konstituerende bestyrelsesmøde blev snigløbet, rejste  mandfolket Jørn sig til middagen i hoved restauranten, og fik med lynets hast skaffet underskrifter til  en ekstraordinær generalforsamling, der bragte orden i sagerne.

Sportsligt oplevede Jørn sammen med familien, alt hvad en dansk travhesteejer kan ønske sig med storløbssejre i Dansk hoppederby og Dansk travderby samt kuskechampionat til sønnen Søren

Ved siden af sin velrenommerede VVS forretning i Helsingør, blev et fantastisk træningscenter skabt i Gurre og udviklingen skete altid i samarbejde med Lundens professionelle trænere.

Til stor morskab var far og søn ikke altid enige om ejerforholdet i de mange heste, som de to havde i årenes løb, hvor succes barometeret havde en vis indflydelse, men de fandt nu altid ud af det i sidste ende.

Det var det liv, der fandtes på Lunden i de gode år, der tiltrak Jørn og så mange andre, og gav sporten vinger.

Og vi mangler ikke bare rammerne, men også mennesker som ham, der både lægger tid og penge i sporten, men også har format og evner til at løfte travet tilbage på sporet.

Selv i de senere pensionist år fulgte han sporten nøje hjemme fra sin pc i huset i Helsingør, og i øjeblikke hvor hukommelsen svigtede, kunne han alligevel altid gengive Kanonis Lobell’s derby sejr på detaljeret vis.

Travsporten mangler mænd som Jørn, og jeg mangler mandfolk som ham i det danske samfundsbillede.

Mine tanker går til familien Hammerich.

Æret været hans minde!

 

(på billedet ses fru Toni, Jørn og  Søren med deres succesrige Fighter Spin)