Kontakt mig på 28 11 03 20

Who´s the Champ?

På fredag starter jeg for første gang en hest, som jeg selv har opdrættet, og i øvrigt ejer, træner og kører selv.

Hesten hedder Champ, opkaldt efter mit store ungdoms bokse idol Cassius Clay eller Muhammad Ali om man vil.

Egentlig har jeg aldrig været sporet ind på selv at opdrætte, og det kom mere som en bonus.

I maj 2012 ringede telefonen pludseligt en lørdag formiddag med besked om at jeg skulle køre Elitlopp bag Prix d´Amerique vinderen Oyonnax.

Hesten havde to gange før været med uden held til at kvalificere sig til finalen for sine franske kuske.

Denne gang gik det bedre som 3. i livsrekorden 1.09,6.

Ejerparret Manuel og Claudine Ahres blev så begejstrede, at de forærede mig en gratis bedækning til en værdi af 50.000 kr.

Men som udgangspunkt stod jeg i sagens natur uden følhoppe.

Imidlertid opstod muligheden for at låne Confident Victory hoppen Vitesse Søndervang af en af nogle gode venner og kunder fra Amager.

Hende havde jeg i sin tid selv kørt til og vundet løb med, og inden endt karriere i Sverige havde hoppen løbet 1.11,4 samt tjent tæt på 600.000 kr.

Avlsmæssigt så krydset ikke helt dumt ud, idet Oyonnax ikke var helt fransk via In Love With You (Cocktail Jet-Amour dÁnou/Speedy Somolli-Nesmile), der i kombination med Vitesses Valley Victory blod burde kunne bruges på vore breddegrader.

Næste hurdle var at bedækningen kun kunne ske i Nordmandiet på en hingstestation.

Sså min gode ven Søren Hammerich og jeg måtte på langtur med hoppen, og afsted og afhente den drægtige hoppe senere på året i 2013, hvorefter hun blev installeret i nærheden af Holbæk hos Trine Mikkelsen, der også havde en drægtig følhoppe gående.

Den 18.marts 2014 kom der dette fine hingsteføl ud af anstrengelserne, og på fredag debuterer han i begynderløbet på Lunden, efter at være godkendt i 1.20,4 midt i juli.

Efter i mange år at have trænet og kørt for andre, kan jeg godt forstå de mange følelser, som rør sig, når en hest debuterer.

Men nu som opdrætter og ejer, er perspektivet alligevel ikke blevet mindre.

Med min erfaring i bagagen er forventningerne små, men det betyder jo ikke at forhåbningerne ikke er store.