Kontakt mig på 28 11 03 20

Fremtidens baner skal være større

Tilbage i 1980´erne gik man fra flade sving til dosering for at kompensere for udviklingen indenfor travsporten.

Velvidende af farten "dræber", forstået på den måde at presset på hestens fysik, d.v.s. den knogler, led sener og ligamenter, er øget markant som avlen har udviklet hurtigere og hurtigere individer.

Men der kommer en kant for, hvor meget man kan dosere svingene i forsøget på at fastholde anlæggene, hvor de ligger nu.

Nyere forskning på området anbefaler større sving, og det betyder større baner ud i fremtiden, hvis man skal leve op til hestevelfærden.

Vi bevæger os således også væk fra at gøre os lige så seværdige som live sport.

Mange af os har kørt på Tingsryds mile bane, og er kommet hjem med gode tider og fuldstændigt upåvirkede heste, men samtidig måtte se i øjnene at publikum kun lige på en kort strækning har noget ud af forestillingen.

Endnu går det at køre storløb i Aalborg, på Fyn og Lunden, hvor unge travere presses stenhårdt.

Men ud i fremtiden skal disse forhold forbedres for at garantere at hestene også kan holde til farten, og de således kan starte mere end ti gange årligt, som gennemsnittet er p.t.

Undersøgelsen anbefaler også, at en travbanen lægges totalt om minimum hvert 10.år, for at sikre underlagets affjedring.

Og spørgsmålet er så om ikke et super anlæg i vest og et i øst ender med at blive den rette økonomiske og model om 15-20 år, naturligvis suppleret med andre geografisk velplacerede breddeløbs baner.