Kontakt mig på 28 11 03 20

Hvem ejer Vidar?

Fra at have levet en tilværelse som Disney´s "Ferdinand under korkegen", er den smukke hingst Vidar pludseligt blevet et kendt hesteansigt i medierne.

Hr Siem sønnen er opdrættet og ejet af Susan og Niels Christensen, der i forsommeren henvendte sig med den lidt urutinerede basse, som havde vist hurtighed i løbene, men ikke altid stabilitet hvad angik retningssans.

Eftersom ejerparret ikke ønskede at kastrere hesten, var mit forslag at han fik noget mere banetræning, så den ufokuserede hest havde chancen for at lære mere, inden den igen blev forvirret under løb.

Det arbejdede i med noget tid, men da træningen hjemme gik fløjten grundet manglende hjælp, foreslog ejerne selv, at min stald overtog Vidar på lejebasis, så udgifter og træning blev lettet fra deres hverdag.

Lejemålet blev indgået 15.september, hvorefter banetræningen frem mod comeback starten 25.november, samt nogle dyrlægebesøg undervejs var planen.

Som nævnt er Vidar en flot fyr, så undervejs blev det også til lidt ulønnet modelarbejde, bl.a. for Sara Blædels nye bog Ilka´s arv.

Og forfatteren faldt pladask for såvel travmiljøet som hest, så selvfølgelig skulle hun også være en del af stald Nielsen, der har lejet Vidar.

Pludseligt gik det stærkt med medieomtalen, og termer som køb og medejer blev brugt i flæng, men sådan er pressen af og til.

Sandheden er at vi fra starten har tydeliggjort at hesten er lejet, men at man i lejetiden jo sjældent tituleres medlejer, da man har en hesteejers forpligtelser.

Hvorfor al den snak.

Jo ligesom at Susan og Niels har besluttet at deres Vidar aldrig skal kastreres, skal han heller aldrig sælges, og det ligger dem meget på sinde, da de har et meget nært forhold til ham og deres øvrige heste.

Derfor lige denne berigtigelse af "sladderpressen" ejerfortolkning, som vi jo på den anden side er vældig glade for viser sporten og ikke mindst Vidar interesse.