Kontakt mig på 28 11 03 20

Spændende ny fremtid fra 2018

Fra nytår indledes et tæt dansk/svensk samarbejde (med sigte mod et endnu større skandinavisk/nordisk), for at skabe så store puljer i spil på heste, at interessen for trav og galop igen blomstrer.

Det er en konsekvens af, at kulturmiddel tøtteordningen ændrede sig, og travpolitikerne således på vores vegne har været nødt til at finde nye løsninger, for at sporten har en fremtid på et acceptabelt niveau.

Resultatet er netop landet via en liberalisering af det tidligere spille monopol, noget svenskerne også kommer til indenfor en meget overskuelig fremtid, mens Norge endnu lader vente på sig.

Og derved har det mest naturlige været at indlede forhandlinger med nabolandet i øst, der i årevis har haft god succes med spil på heste efter skandinavisk model.

DH og DTC samt en masse græsrødder og politikere har alle enten arbejdet hårdt eller bragt ofre for at komme her til, og nu skal det bare ud over rampen og søsættes.

Uden at gå i deltaljer tror jeg meget på, at flere aktører og større markedsføring af travspil og sport kan føre til noget positivt.

Bedre præmier er et must, og med dem vil der også komme flere hesteejere og blive opdrættet flere heste, noget vi i den grad er pressede på.

Skal materialet udnyttes optimalt vil fremtiden skulle sigte på topbaner med velfungerende doserede underlag, og jeg mener ikke man skal ligestille alle, da det er dræbene for enhver sportskultur, men tvært i mod lave et sundt hierarki som en ny slags dynamo.

Sporten skal selv administrerer vores midler, da HFF bliver til DTGU, og bevise at vi er nået ud over tiden med foreningspolitik og alliancer...

Og selvfølgelig skal vi ikke have alle de svenske regler fra deres løbsreglement, men langt hen ad vejen de fleste for at ensarte  spilleproduktet.

Vil flere spilleselskaber være en fordel?

Ja selvfølgelig vil hver især gøre deres til at øge interessen for dansk travsport.

Og konkurrence plejer at føre til noget godt.

Travfolket er skeptisk overfor alt, ISÆR forandringer.

Og dem der råbte ATG, dengang vi gik i samarbejde med Danske Spil, råber det omvendte eller noget helt tredje i disse dage.

Jeg påstår ikke vi er reddet, for det kan kun tiden vise.

Men som udgangspunkt bør man se på alternativet, altså en udfasning af statens støtteordning, mens alle sidder på hænderne uden initiativ til at gå nye veje.

Gør man det, er tiden inde til at klappe hinanden og vores ledere på skuldrene, i stedet for at følge traditionen og klappe hinanden nogle på skrinet.