Kontakt mig på 28 11 03 20

Hvem isolerer Lunden?

Jeg har hørt det nævnt så mange gange de sidste par uger både i Danmark og Sverige, at det ikke kan være et tilfældigt udtryk.

Som medlem af DTS ville det bekymre mig meget, hvis Lunden stod udenfor det danske travfællesskab.

Ikke mindst hvis det var af eget valg.

Som medlem af DTC’s bestyrelse ville det også bekymre mig meget, hvis man egenhændigt eller via DH isolerer enkelte baner.

Hvem er det, der bliver ved med at udbrede terminologien om et isoleret Lunden og med hvilket formål?

Det er åbenlyst, at der er en konflikt omkring præmiestigningerne i det nye år, hvor man ikke har valgt at lade dem stige lige meget på alle baner.

Og her føler Lunden sig degraderet til kun at være hovedbane som det står står nedfældet i DTC’s vedtægter af navn og ikke reelt.

DH ønsker formentligt på denne måde at sikre et så godt landsdækkende nordisk spilleprodukt som muligt.

F.eks. øger man antallet af løbsdage samt præmiepenge i region øst på NFT banen, hvortil Lundens hestemateriale således presses til at starte med større udgifter og større slid til følge.

Det giver måske mening for DH, men selvfølgelig ikke for DTS og deres aktive.

I region vest er såvel præmiestigninger, løbsudbud og afstande/omkostninger i fin harmoni, hvilket giver gode veltilrettelagte muligheder for hesteejere og udøvere i dette område.

DTS har som deres opgave at skabe acceptable forhold for deres aktive.

Derfor har banens bestyrelse og administration ikke stillet sig tilfredse med den udvikling og ad flere veje, nogle mere diplomatiske end andre, forsøgt at opnå forståelse.

Hvem isolerer hvem og vinder nogen noget ved det?

Parterne mødes efter sigende i disse dage, og lad os håbe de er bedre til forhandling end finanslovspolitikerne på Christiansborg.

Ingen bane eller region skal bevidst isoleres eller isolere sig selv, og Lundens status som hovedbane manifesteres i praksis synes at være sagens kerne.

Lad det blive et godt nytår overalt i travdanmark.