Kontakt mig på 28 11 03 20

Hesteejere og løbstaktik

Jeg har kørt mange løb, hvor hesteejeren på forhånd har haft synspunkter om taktikken, men jeg har vundet flere, hvor de ikke har blandet sig.

Man kan vende og dreje konkurrenter, opgave og spor i mange scenarier, og så når beslutningerne skal tages, sker der noget helt andet.

Misforstå mig endelig ikke, for selvfølgelig er det bare herligt med top engagerede hesteejere, ved hvordan det er at stå på sidelinjen når andre kører for en.

Men man har som oftest accepteret valget af kusk bag deres hest inden, og så er tillid ikke at gå af vejen for, som  i et hvert samarbejde.

Jeg plejer at sige til mine kunder, at det altid er en god ide at vente til krudtrøgen har lagt sig, inden man evaluerer.

Nogle har spillet, andre har aldrig været tæt på en hest o.s.v., og det kan yderligere i øjeblikket distrahere for, hvad der egentlig skete i løbet.

Det kan være en god ide at afstemme hestens form og opgave med ejeren samt foreholde vedkommende de næstkommende planer, så der er et vist perspektiv i dagens løbstaktik inden der køres ud.

At der så ofte efter mål vil være to- tre andre taktiske oplæg, man kunne have valgt, og som havde givet andet facit er en del af spændingen og ikke mindst eftersnakken.

Og eftersnakken er jo skøn ikke mindst i kompetent selskab,  for den der "hvis nu" sætning er jo hvad der bærer drømmene videre, men samtidig bedst formuleret med fødderne plantet solidt i banebelægningen

Som regel udligner held og uheld (læs gode/dårlige kuskevalg) sig over tid, hvis bare hesten er god nok!