Kontakt mig på 28 11 03 20

DTGU til eksamen

Først dryppede vandet ned i en stikkontakt og i hovedet på overdommeren fra loftet i dommertårnet, så strømmen på FVB gik og udsatte løbene i 40 minutter med faretruende nær totalaflysning.

 

Siden var det dommersekretærens tur og et vandfald aflivede hendes computer, ligesom personalet i tårnet frygtede at loftet ville styrte ned over dem.

 

Samme aften kunne FVB glæde sig over, at kunne offentliggøre banens hidtil største sponsor aftale.

 

Men pas nu på Fyn, for det er før set, at baner der gør et godt stykke arbejde trækkes ditto i driftstilskud, og det er derfor ikke sikkert, i får råd til at reparere jeres dommertårn, printer, dommerkamera eller hvad der nu som et minimum må anses at være i orden ved afvikling af væddeløb ikke mindst med nordisk spil

 

Samme dag kunne jeg læse den triste nyhed, at Aalborg væddeløbsforening er i voldsom økonomisk modvind grundet tre forhold.

 

Et flot men dårligt finansieret staldbyggeri, et stort tab på Pitstop samt en af HFF i situationen uanbefalet baneomlægning, hvor budgettet løb løbsk.

 

Ialt et likviditets behov på 2,5 millioner som bank og kredit forening ikke vil røre med en ildtang.

 

Så hvad gør man nu?

 

Det er mere interessant end man skulle tro, hvad strategi DTGU (erstatningen for det statsudpegede HFF) lægger, for det kan jo nemt gå hen og skabe en kultur samt danne præcedens.

 

Aalborg med sit kæmpe travopland og fine anlæg kan og skal travdanmark ikke undvære.

 

Baner som Fyn, der viser rettidig omhu og kører på (vand)pumperne, tør nærmest ikke oplyse størrelsen af deres nye flotte sponsorat, måske af frygt for at blive beskåret i drift tilskud til gavn for fællesskabet.

 

Mange inklusiv mig selv har via erfaring en sund historisk baseret skepsis, når det gælder, at sporten selv skal fordele sine midler på  politisk alliance basis.

 

Og nu skal DTGU på sin første og måske vigtigste opgave.

 

Nemlig at tage spadestikket til den sti, man fremover vil bevæge sig ud af.

 

Jeg mener bestemt at Aalborg banen SKAL overleve.

 

Samtidig harmes jeg over, når de mest basale ting ikke virker og er slidt op rundt på snart sagt alle baner.

 

Skal DTGU bare give Aalborg en løftet pegefinger og de manglende millioner i fællesskabets ånd med risiko for at andre baner fremad også begynder at overinvestere, velvidende at det jo ikke får fatale konsekvenser?

 

Skal sporten gøre det andre ikke vil, dvs. låne dem pengene, og inddrage via beskåret præmie/driftstilskud de næste år, alt i mens de lokale aktive går amok i den hurtige glemsel af, hvad pengene blev brugt på.

 

De der to tre millioner er ikke voldsomt meget i det store billede over nogle år, så selvfølgelig finder DTGU en løsning.

 

For vi har et problem.

 

Det lykkedes nogle forhandlere at få sneget ind i den politiske liberaliseringsaftale, at den økonomiske tilskudsordning var betinget af at ingen baner måtte lukke.

 

Jeg gentager, at Racing Arena Aalborg efter min mening er en uundværlig brik i travdanmark.

 

Men hvad nu, hvis det var en bane, hvor flertallet ikke delte den holdning?

 

Og hvor og hvornår hører rimeligheden op, når det gælder at redde travbaner, når vi åbenlyst ikke har råd til at drive dem vi har på et acceptabelt niveau?

 

Den 6.februar tager DTGU stilling til Aalborgs henvendelse, og udstikker samtidig retningslinjen for deres fremtidige måde at disponere på.