Kontakt mig på 28 11 03 20

Argumenter for dansk unghestekøb søges

 

 Hvordan ser dansk travsport ud om to år?

I Sverige er der meldt ud, at der i 2018 vil blive kørt hundredevis af treårsløb med 60.000-80.000 sek. i førstepræmie og otte præmier.

Et reelt incitament til at gå på auktion og købe sig en svensk åring eller?

Herhjemme holder vi stadig vejret, og står uden garantier for en fremtid for de hesteejere, der vil investere i ungheste og få dem ført frem.

Alle har brug for en strategi for netop den type hestehold, der køber opdrættet tidligt og bærer den tunge, men også spændende første del af travhestens karriere eller snarere

optræning mod karriere start.

Ikke fordi alle drømme og mål kan eller skal opfyldes, for det bliver aldrig tilfældet, hvilket så giver startheste til breddesporten.

Men har vi ingen til at tage det første seje ræk, bliver der heller ikke løbsheste for dem der ikke formår eller ønsker at løfte denne investering.

Derfor bør dansk travsports ledelse ikke længere afvente forhandlingerne på Christiansborg, men fremlægge en plan for hvad vej vi skal med travsporten herhjemme.

Kald det bare en plan B, så vi har et worst case scenario og kan sikre os at investeringer står mål med fremtidsudsigterne, og vi ikke stikker vores kunder blår i øjnene.

Uanset om alle baner består eller knap så mange, bør vi blive oplyst om, hvad der påtænkes øremærket af midler til den type hesteejere,

som er grundlæggende for dansk opdræts og travsports fremtid.

At sætte sig tavse og lade niveauet falde "langsomt" men sikkert er urimeligt overfor alle.