Kontakt mig på 28 11 03 20

Kriteriet ligger fint i oktober

Jeg kan såmænd godt forstå argumenterne for at rykke afviklingen af det der burde være en af årets største dage nemlig Dansk Kriterium

frem til en mere udendørs- og publikumsvenlig årstid.

Og da der også er tale om et af de klassiske løb, som ret beset er en avlsvurdering, hvor parametre som "early speed" selvfølgelig indgår, kan det også

virke fint nok, at sætte de unge tre åringer under tidlig lup.

Den omtale ide går på at rykke løbsdagen fra oktober til juli, og det kan sikkert virke som en bagatel for mange, og endda som en fordel for de ca. 20%,

der allerede har været ude og løbe som 2 års.

Hvad der taler imod, er så at mange af de heste, der af den ene eller anden årsag har sigtet indstillet på debut som 3 års pludselig kan få meget kort mellem debut, når banerne er til det i foråret, og start i det vigtigste løb den sæson.

Med andre ord skal der trænes hårdere på de dårlige vinterbaner.

Og i vækst- eller andre ømhedsperioder, vil nogle måske afkorte hviletiden mellem arbejderne, for at nå målet.

I Danmark mangler vi allerede startheste, som følge af det drastiske fald i fødselstallet, og kombinerer man det med et hårdere pres på materialet, vil netop denne plan være forkert.

Optimeringen af starter pr. år især for unghestene er en balancegang mellem arbejdet med hestene og samtidig lade dem udvikle sig.

Sidst jeg for fire år siden havde hest til start i kriteriet var der fem åbne prøver, og i år så relativt kort tid efter, kunne der kun laves to.

Skal en hest, der debuterer i april/maj, løbe prøve i juni og finale i juli, kan vi godt risikere at sætte vores hestemateriale under yderligere pres til mere skade end gavn.