Kontakt mig på 28 11 03 20

Hvad kan vi gøre for at fastholde "old boys" hestene ?

På det aktive plan kan vi lære meget af fodboldverden.

Rigtig mange vil være med og deltage, men kun få er rigtig gode.

Derfor har man lavet plads til alle på deres niveau, og når det så ikke lykkes at nå drømmen, de unge løber fra en,

eller kroppen og motivationen ikke er som før, kan man alligevel finde plads og konkurrere til stor glæde.

I travsporten mangler vi at samle op på alle dem, der ikke når eliten, eller hvor det også kniber i de hårde liga og klasse løb.

Og mens vi i mange år har kunnet leve efter parolen køb og smid væk, er denne luksus os ikke forundt længere med den enorme mangel på startheste alle baner lider under.

 

Kan de så ikke bare løbe med i formløb?

Jeg synes ikke kreativiteten er stor nok, og har f.eks. meldt en hest gennem et år der uden forbedring stadig står 60 meter, hver gang vi forsøger os i disse løb.

Og hvor sundt er det at have et handicap system, der for ofte giver anledning til spekulation om alle konkurrerer for fuldt.

Hestene i min professionelle stald på Lunden har lokalbanen som mål for 90 % af deres starter til glæde for deres ejere og transportøkonomi.

De bliver passet og plejet og trænet på strand, i skov , vandbånd og hvad ved jeg, men alle taber pusten, når der mangler passende nytænkende løbstilbud.

Hoppeløb udenfor årgansgregi har vi skreget på lokalt uden held, og så røg Risky til provinsen hvor hun eksekverede et straffespark mod ligeværdige i sin 2. start.

Det drejer sig ikke længere så meget om økonomi.

Mine kunder er klar over det koster at have travhest, og det gør ikke noget.

Det skal bare føre til noget.

Så selvom en hest har engang for 5-6 år siden tjente 200.000 kr. og løb stærkt, skal vi alle værne om dem.

Give hestene og deres ejere gode løbsoplevelser mod ligeværdige, så det måske kan blive til den der livgivende årslige sejr, der får alle til at snuppe en sæson til.