Kontakt mig på 28 11 03 20

Dansk travsport i fremtiden

Mens vi venter på den politiske afgørelse om spillets frigørelse og overgangsbetingelserne, er det vist ikke for tidligt at gøre sig nogle fremtidsovervejelser for dansk travsport.

Som det ser ud i disse år, har vi for få startheste til at fylde løbene tilstrækkeligt til at gøre dem spillemæssigt attraktive.

Derfor skal der tænkes meget anderledes end hidtil ved sæsonplanlægning og løbsudskrivning.

Måske skal flere eller alle baner køre meetings og have periodemæssigt lukket i forsøget på helt at undgå banelukninger, indtil man ser om skuden kan vendes.

Organisatorisk står vi overfor en afgørende tid.

DTC udvider bestyrelsen og DH har udvidet administrationen gennem længere tid via overtagelse af DTC forpligtigelser.

HFF står til nedlægning ifølge kulturministeren, og det giver åbenlyse udfordringer om hvorfra midlerne så skal fordeles.

Det eneste man hører, er at vi nok til næste år kører som i år, dog med drift tilskud til dem der ikke fik i 2016, hvilket underligt nok med sportens deroute skaber lettelsens glæde overalt.

Hvis ikke vi nu gør det der skal til, og som vi har vendt det blinde øje til i de sidste 20 år, er det meget snart for sent at skabe en holdbar fremtid for sporten.

Personligt er jeg ligeglad med hvad man kalder det styrende organ, men burde vi ikke slå hele molevitten sammen, og i stedet for interne bryderier se at få sat fokus på, hvordan vi skaffer nye hesteejere, opdrættere, spillere og aktive og ad den vej finder en ny overlevelses- og fremtidsmodel.