Kontakt mig på 28 11 03 20

Mikael fejres lørdag på Lunden

Oppe i det fjerneste hjørne af stald terrænet på Lunden, bag rækken ved Lars Lykkes stald, ligger et hjem for udviklingshæmmede børn kaldet Øresundshøj.

Herfra blev jeg travtræner Kenneth Nielsen for præcis 10 år siden kontaktet af forstanderen, fordi de havde en ung mand der lige siden sin fødsel havde tilbragt livet på institution grundet et lettere handicap, men godt kunne tænke sig at komme i praktik inde på staldområdet.

Lad mig slå fast med det samme - det var en meget træg og tung start den dengang 23 årige overvægtige og energiforladte Mikael lagde ud med.

Og kosten var mest til at læne sig op ad i følge praktikanten, der altid forespurgt, hvad han lavede svarede: "så lidt som muligt..."

Springer vi frem til år 2016 har jeg nu i Mikael en fastansat staldmand 5 dage om ugen, der aldrig svigter, som oveni købet har fået sin helt egen lejlighed ude i det almindelige samfund.

Hurtig bliver han aldrig, men hvad gør det, når stress og jag i en stald ofte skader mere end det gavner.

Og vi har også luret, at han hellere misser den første og næste bus hjem, for hvad skal han der, når nu han kan være i stalden hos sine elskede heste og gode kammerater.

Mikael er blevet et kæmpe forbillede blandt hans mange institutions venner, fordi han har formået at få et RIGTIGT arbejde og sit eget hjem.

Og egentlig burde han også blive det for sine staldmandskollegaer, for intet interesserer ham mindre end vindercirkler, løbskørsel og hæder.

Næ Mikael er i en travstald, fordi hestene er hele hans liv, og fordi de har givet ham et liv.

Det kan hænde at han spørger, om han må komme med transporten, når jeg tager til andre baner, og det har før undret mig.

Nu ved jeg, det er fordi, der så står en hest, vi tidligere har haft i stalden, som han savner og lige vil hilse på og give et par hestebolscher.

Mikael havde aldrig før modtaget nogen form for hæder i hele sit liv.

Men i 2012 ved Hestesportens nationale galla blev han kåret som årets staldmand, fordi han efter vanvittigt hårdt slid, på trods af sit handicap, var trådt ud af institutionsverden, og med stor flid og tålmodighed udført et flot, dygtigt og grundigt arbejde med staldens heste, der trods eller måske netop også på grund af hans anonymitet for mange, fortjener stor anerkendelse.

Lørdag den 12.november kan han så fejre 10 års jubilæum som staldmand hos travtræner Kenneth Nielsen på Lunden, hvor der vil være reception kl. 15 i Staldcafeen og selvfølgelig blive kørt et Mikael Allings 10 års jubilæumsløb i anledning af solstrålehistorien (4.løb kl.13.50).

Allerede nu har pædagoger, plejefamilie, familie, venner, kollegaer, bofæller m.fl. sat kryds i kalenderen for at medvirke til at gøre jubilarens dag til noget ekstra.