Kontakt mig på 28 11 03 20

75, 72, 67 eller 62 millioner til sport til 20(23)?

Fra Jelved, over Haarder til Bock som nyvalgt kulturminister har alle aktive siden 2014 holdt vejret i håbet om en acceptabel fremtid for hestevæddeløbssporten her hjemme.

Med udnævnelsen af Liberal Alliances Mette Bock, hvis bror Anders Samuelsen tidligere har udtalt at væddeløbssporten helt skal klare sig uden støtte, er det væsentligt,

at skatteminister Karsten Lauritzen (K), der også er en nøglefigur i hele liberaliseringsplanen, fortsætter.

I regeringsgrundlaget er indskrevet :

Regeringen vil sikre gode vilkår for hestevæddeløbssporten i Danmark og vil derfor liberalisere spil på hestevæddeløb. Hestevæddeløbssporten skal have mulighed for at omstille sig og vil derfor i en overgangsperiode modtage støtte svarende til den nuværende støtte.

Kort inden dette nye grundlag her i weekenden blev handlet på plads, forlød det at støtten ville blive 75 millioner årligt indtil 2023.

Så det efterlader nu en vis uklarhed om støtteperiodens længde og størrelse.

For er vi på dette års 72 millioner, næste års 67 millioner, endemålets 62 millioner eller de 75 stillet i udsigt, som næste års drifttilskud og præmiebudgetter er  beregnet udfra...

DH arbejder med garanti på sagen, og så snart dette er klarlagt, bliver arbejdsopgave nummer et at skaffe aftaler med såvel nye som gamle spilleselskabs samarbejdspartnere.

I mellemtiden falder mængden af heste, kunder og licensindehavere år efter år, og her skal der sættes drastisk ind omgående, hvis ikke den nuværende politiske kamp for sporten skal være ligegyldig.